5 легких рецептів пирогів для тих, хто вчиться пекти

Якщо ви ніколи та нічого не випікали, то вам сюди. Ці рецепти стануть в пригоді не лише для тих, хто ще не вміє пекти, вони зможуть допомогти, якщо до вас несподівано прийшли гості.
5 легких рецептов пирогов для тех, кто учится печь

Я зібрала 5 найкращих та найпростіших рецептів пирогів, які стануть ідеальною стравою для будь-якого випадку!

Пиріг з меленими горіхами

Один із найпростіших рецептів. Я пекла цей пиріг у багатьох варіаціях і завжди успішно. Наприклад, я додавала тертий гіркий або молочний шоколад (замість кави) і вишні. 

Складові: 

  1. 250 г борошна 
  2. 250 г цукру 
  3. 250 г мелених горіхів 
  4. 1 уп. розпушувача 
  5. 2 пакетики ванільного цукру 
  6. 1 щіпка солі 
  7. 125 мл міцної кави 
  8. 125 мл соєвого молока 

Приготування: 

    Читайте также — Праздник желудка: нежнейший слоеный пирог с капустой разных сортов и пармезаном

  1. Змішайте всі сухі інгредієнти, потім додайте рідкі.
  2. Вимішайте до однорідної маси.
  3. Випікайте тісто в змащеній маслом формі 50-60 хвилин при 180 ° С. 

Простий пиріг на швидку руку

Надзвичайно простий у приготуванні пиріг, з яким упорається навіть дитина. Якщо ви ніколи не пекли пироги, то почніть саме із цього рецепта. Зіпсувати цей пиріг можна тільки тим, що він може пригоріти, тому слідкуйте за часом і ставте будильник!

Складові: 

  1. 2 ст. борошна 
  2. 1 ст. молока 
  3. ½ ст. цукру 
  4. ½ пачка розпушувача 
  5. 3 ст.л. (без гірки) меленої кориці 
  6. 3 яйця 
  7. ½ ст. варення 
  8. 140 г вершкового масла 

Приготування: 

  1. Читайте также — Печенье «Сладкие розы»

    Змішайте всі інгредієнти, крім варення. За бажанням можна додати трохи більше молока або борошна. 

  2. Змастіть форму для випічки маслом і присипте борошном. 
  3. Випікайте у попередньо розігрітій до 175 ° C духовці протягом 45 хвилин. 
  4. Перевіряйте готовність за допомогою зубочистки. 
  5. Готовий пиріг охолодіть, розріжте упоперек навпіл. Нижню частину змастіть варенням і зверху покладіть другу частину.
  6. За бажанням змастіть пиріг шоколадною глазур’ю і подавайте на стіл. 

Шоколадний пірог з апельсиновим смаком

Цей пиріг дуже сподобається дітям. Дозвольте їм допомогти вам додавати та змішувати складові, тоді їм буде дуже приємно куштувати пиріг власного приготування!

Складові: 

  1. 250 г борошна 
  2. 150 г цукру 
  3. 7 ст.л. какао «Несквік» 
  4. 1 пакетик розпушувача 
  5. 100 г тертого шоколаду 
  6. 250 мл молока 
  7. 90 мл рослинної олії
  8. 1 яйце 
  9. 1 пакетик ванільного цукру 
  10. терта цедра 1 апельсина 

Для глазурі: 

  1. 2 яєчних білка 
  2. 120 г цукрової пудри 
  3. 4 ст. л. лимонного соку 

Приготування: 

  1. Читайте также — 5 простых рецептов печенья

    Змішайте борошно, розпушувач, шоколад і «Несквік». Збийте в піну яйця і цукор. Додайте масло, молоко, ваніль і цедру апельсина та ретельно все перемішайте. 

  2. Змастіть форму для випічки олією і посипте борошном. 
  3. Викладіть у неї тісто. 
  4. Випікайте при температурі 175 ° С протягом 40 хвилин. 
  5. Глазур: Збийте білки в жорстку піну, поступово додайте цукор, лимонний сік і продовжуйте збивати до бажаної консистенції. Залийте готовий пиріг глазур’ю, і подавайте охолодженим на стіл. 

Пиріг до чаю з варенням

Ще один неймовірно простий рецепт. Цей пиріг так приємно куштувати ввечері з гарячим чаєм або кавою. Покличте друзів і пригостіть їх цим частуванням.

Складові: 

  1. 2 яйця 
  2. 125 г вершкового масла кімнатної температури 
  3. 1 ст. цукру 
  4. 1 ст. молока 
  5. 1 ст. борошна 
  6. 2 ст.л. какао-порошку 
  7. ½ ст. варення 
  8. 1 ч.л. харчової соди 
  9. 1 ч.л. меленої кориці 
  10. жир для форми 
  11. борошно для форми 

Приготування:

  1. Читайте также — 3 легких способа приготовления домашних рогаликов

    Добре змішайте всі інгредієнти.

  2. Вилийте тісто в змащену маслом і посипану борошном форму і випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С 45 хвилин до золотистого кольору (перевіряйте готовність за допомогою зубочистки). 
  3. Готовий пиріг подавайте на стіл охолодженим.

Чудовий яблучний пиріг

Чудовий яблучний пиріг, який надзвичайно простий у приготуванні. Обов’язково спробуйте цей рецепт для початківців і переконайтеся, що випічка — це просто! 

Складові: 

  1. 1 кг кисло-солодких яблук 
  2. 1 ст. л. лимонного соку 
  3. 2 яйця 
  4. 300 г цукру (можна менше, якщо ви не любите занадто солодке) 
  5. 1 пакетик ванільного цукру 
  6. 100 г вершкового масла, розм’якшеного 
  7. 100 г борошна 
  8. 1 ч. л. (без гірки) розпушувача 
  9. 100 мл молока 
  10. 100 г родзинок 
  11. 1 ч. л. кориці 

Приготування: 

  1. Читайте также — 8 простых блюд для вечера перед телевизором

    Очистіть яблука і поріжте на четвертинки, видаліть серцевину і наріжте соломкою. Збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.

  2. Змішайте всі інші інгредієнти до однорідної маси. Додайте до цієї маси шматочки яблука і вилийте тісто в змащену маслом і посипану борошном форму.
  3. Випікайте при температурі 200 ° C протягом 50 хвилин, поки пиріг не стане золотистого кольору. 
  4. Покладіть готовий пиріг на тарілку, щедро посипте цукровою пудрою і подавайте на стіл теплим. 

Тепер у вас є 5 чудових рецептів пирогів, які зможе приготувати навіть дитина. Скористайтеся ними, якщо у вас просто немає часу для готування, але так хочеться чогось теплого і м’якого. А у вас є власні секрети приготування простих пирогів? Поділіться ними з нами в коментарях.