8 простих страв на вечерю

Це рецепти для тих, хто не любить стояти годинами біля плити або хто тільки вчиться готувати. Процес приготування дуже простий, не вимагає великих знань та навичок, а самі страви виходять смачними та ситними. Якщо тобі здається, що ці страви не достатньо оригінальні, то спробуй приготувати будь-який рецепт із цього списку, і ти переконаєшся у зворотному.

Ці 8 простих страв для вечері також можна готувати в якості основних та на обід. Вони смачні та легко засвоюються, тому чудово підходять для вечері.

1. Грецький салат з куркою

Ти давно готувала страви грецької кухні? Цей смачний салат досить універсальний, його можна їсти в будь-який час доби. За бажанням можна замінювати овочі на будь-які схожі за смаком. Цей рецепт поєднує в собі найкращі інгредієнти. Тому не марнуй часу і починай готувати.

Інгредієнти:

  • 1/3 ст. червоного винного оцту
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. нарізаного свіжого або сушеного кропу (можна замінити на орегано)
  • 1 ч. л. меленого сухого часнику
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки меленого перцю
  • 6 склянок нарізаного салату ромен
  • 2 склянки нарізаної вареної курки
  • 2 середніх помідори, нарізаних
  • 1 середній огірок, очищений від насіння і шкірки, нарізаний
  • 1/2 склянки дрібно нарізаної червоної цибулі
  • 1/2 склянки нарізаних стиглих маслин
  • 1/2 склянки тертого сиру фета

Приготування:

  1. Змішай оцет, масло, кріп (або орегано), мелений сухий часник, сіль і перець, та збий це все у великій мисці.
  2. Додай листя салату, курку, помідори, огірки, цибулю, оливки та сир фета.
  3. Перемішай. Страва готова!

2. Італійський салат

Читайте также — 5 замечательных и простых супов на ужин

Цей салат готується швидко і легко, процес приготування не займає багато часу. Він точно порадує всіх своїм смаком. Всього 5 інгредієнтів принесуть вам незрівнянне задоволення.

Інгредієнти:

  • 1 головка салату ромен, нарізана на частини
  • 180 гр. свіжого сиру моцарелла, нарізаного кубиками
  • 120 гр. солодкої або гострої салямі, порізаної соломкою
  • 340 гр. маринованих артишоків, нарізаних, сік з артишоків в окремому посуді
  • 10-12 великих свіжих листків базиліка, нарізаних
  • кошерна сіль і мелений чорний перець

Приготування:

  1. Поклади листя салату, сир, салямі та артишоки в миску, добре перемішай.
  2. Полий все соком з артишоків, так салат буде не таким сухим.
  3. Додай базилік, приправ сіллю і перцем за смаком і перемішай.
  4. Переклади салат в посуд для сервірування. Можна їсти відразу, або поставити в холодильник на 2 години.

3. Бутерброд з куркою

Що може бути простіше і легше, ніж смачний бутерброд? Ось чому цей рецепт ідеально підходить для сімейної вечері. Ще одна перевага – його можна зберігатися в холодильнику цілу добу. Додай овочі, і у тебе вийде відмінна вечеря.

Інгредієнти:

  • 6 круасанів
  • 2 склянки нарізаного попередньо відвареного курячого м’яса
  • 1/3 склянки песто з базиліку
  • 1/4 склянки майонезу

Приготування:

  1. Розріж круасани уздовж на дві частини.
  2. Намаж внутрішню сторону соусом песто і полий майонезом.
  3. Посип куркою і зроби бутерброди.

4. Бутерброди з пармезаном і тунцем

Читайте также — Топ-5 низкокалорийных ужинов (рецепты)

Немає більш простого та ситного бутерброда, ніж бутерброд з пармезаном та тунцем. Якщо ти не любиш м’ясо тунця, можна замінити його на лосося або навіть курку. Спробуй цей чудовий бутерброд!

Інгредієнти:

  • 340 гр. тунця
  • 1 червоний болгарський перець, нарізаний
  • 1 зелена цибуля, тонко нарізана
  • 1 склянка тертого сиру пармезан
  • 1/2 склянки майонезу
  • 2 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. сушеного листя базиліка
  • дрібка перцю

Приготування:

  1. Змішай у мисці тунець, солодкий перець і зелену цибулю.
  2. Окремо у невеликій мисці змішай сир, майонез, сметану, гірчицю, лимонний сік і листя базиліка.
  3. Додай цю суміш до тунця і ще раз перемішай.
  4. Салат можна зберігати в холодильнику до 2 діб, тільки не забудь щільно накрити кришкою.

5. Шаурма з куркою і томатами

Цей рецепт стане справжньою знахідкою для тих, хто просто обожнює шаурму. Роли роблять великими, і їх не потрібно запікати або смажити. Підготовка займе всього 10 хвилин. Готову страву можна зберігати в холодильнику.

Інгредієнти:

  • 1/3 склянки заправки для салатів діжон
  • 1/4 склянки майонезу
  • 2 склянки відвареної курячої грудки, нарізаної кубиками
  • 1 зелений перець, нарізаний
  • 2 помідори, нарізаних
  • 4 лаваші
  • 4 листи салату
  • 4 скибочки швейцарського сиру

Приготування:

  1. У середній мисці змішай заправку для салатів і майонез.
  2. Додай курку, зелений перець, помідори й акуратно перемішай.
  3. Поклади на стіл лаваш, змасти його отриманим соусом, виклади зверху листя салату і сир.
  4. Суміш із м’яса курки, перцю та помідорів розділи порівну між чотирма лавашами та щільно заверни шаурму. Запакуй її у вощений папір.
  5. Подавай охолодженою.

6. Холодний суп з огірків

Читайте также — Ужин аристократки: филе индейки с соусом из голубого сыра и чая маття

Ще одна страва з простих інгредієнтів, яка дуже швидко готується. Цей холодний суп дуже схожий на окрошку, але, тим не менш, у нього дещо інший смак. Перед подачею страву  потрібно буде охолодити.

Інгредієнти:

  • 3 середніх огірки, очищених і нарізаних
  • 1 склянка тонко нарізаної зеленої цибулі
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • 1 ч. л. морської солі
  • 1 ч. л. свіжозмеленого перцю
  • 1 склянка овочевого бульйону
  • 1 склянка сметани

Приготування:

  1. Змішай огірки, зелену цибулю, лимонний сік, цедру лимона, морську сіль, перець і овочевий бульйон.
  2. Перебий все це в пюре за допомогою блендера.
  3. Перемішай зі сметаною та постав до холодильника.
  4. Подавай, прикрасивши слайсами огірка, нарізаною зеленою цибулею і лимонною цедрою.

7. Гострий суп з авокадо і лаймом

Авокадо – це той продукт, який, здавалося б, додає зайвих калорій. Так воно і є – в авокадо міститься велика кількість жирів. Деякі вважають, що це овоч, в той час як інші думають, що це фрукт. Але не думай про це – просто насолоджуйся цією чудовою стравою. Можна ж себе іноді побалувати.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. соєвої пасти
  • 1 великий зубчик часнику, нарізаний
  • 1 ч. л. дрібно натертого імбиру
  • 1 ст. л. рисового вина, оцту
  • 250 гр. твердого тофу, нарізати кубиками
  • 125 гр. молодого горошку або консервованого, осушеного
  • 4 великих редиски, тонко нарізаних
  • 4 зелені цибулини, тонко нарізані
  • 1 склянка пророщених зерен соняшнику
  • 2 ч. л. смаженої кунжутної олії

Приготування:

  1. Додай в чашу кухонного комбайна соєву пасту, часник, імбир, 1 склянку прохолодної води та 1 ст. л. оцту та змішай все до отримання однорідної маси.
  2. Переклади суміш в миску, додай 2 склянки холодної води.
  3. Поділи бульйон, тофу, горошок, редис і зелену цибулю на чотири порції.
  4. Додай пророщені зерна соняшника та кунжутну олію.
  5. Перед подачею на стіл додай гарнір.

8. Салат з крабів і кукурудзи

Цей салат має дуже привабливий вигляд. Найоригінальніше в ньому – це його заправка. Вона готується з лимона і базиліка. Цей салат досить простий, на нього приємно дивитися, а ще приємніше його їсти.

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. натертої лимонної цедри
  • 5 ст. л. свіжого лимонного соку
  • 1 ст. л. оливкової олії холодного віджиму
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ч. л. діжонської гірчиці
  • 1 ч. л. солі
  • 1/8 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю
  • 1 склянка солодкої кукурудзи
  • 1 склянка тонко нарізаного листя базиліка
  • 1 склянка нарізаного червоного солодкого перцю
  • 2 ст. л. дрібно нарізаної червоної цибулі
  • 1 кг крабів без панцирів
  • 8 круглих скибочок стиглих помідорів
  • 2 склянки помідорів чері, розрізаних навпіл

Приготування:

  1. Змішай цедру, 3 ст. л. соку лимона і наступні 5 інгредієнтів зі списку у великій мисці, добре перемішуючи все вінчиком. Відлий в окрему склянку 1 ст. л. соку.
  2. Змішай той сік, що лишився, з кукурудзою і наступними 4 інгредієнтами, обережно вимішай.
  3. Візьми 4 тарілки, виклади на кожній по 2 скибочки помідорів і по декілька половинок помідорів чері.
  4. Полий тарілку лимонним соком. Зверху виклади кукурудзяно-крабову суміш.

Тепер прийшов час випробувати всі ці рецепти. Відпочинь від плити та духовки та витрати цей час на щось цікаве. Ці рецепти хороші тим, що інгредієнти можна замінювати схожими, і це ніяк не зіпсує смак страви. Вже спробувала щось приготувати? Поділися з нами своїми враженнями в коментарях!