10 рецептів пісних страв

Великий піст триває, а це означає, що у цей період слід обмежувати себе в харчуванні. Забороняється вживати їжу молочного і тваринного походження. Але це не говорить про те, що потрібно морити себе голодом і відмовитися від смаколиків.

У кожної господині в арсеналі є свої рецепти пісних страв, якими вона радує себе і своїх близьких. Ivetta поділиться з тобою своїми рецептами, ми впевнені, що деякі з них ти обов’язково візьмеш до уваги! Ми хочемо показати тобі, що піст — це не голодно і не нудно, а тому підібрали для тебе топ-10 рецептів цікавих, корисних і смачних пісних страв.

1. Грибний суп

Грибний суп 

Суп із сушених грибів — чудова знахідка для тих, хто дотримується посту, оскільки це дуже ситна, ароматна та смачне страва.

Про рецепт:

  1. Національна кухня: Європейська
  2. Тип страви: Супи
  3. Вихід: 2-4 порції
  4. Підготовка: 10 хв
  5. Приготування: 35 хв
  6. Готується за: 45 хв
  7. Калорійність (на 100 грамів): 39 ккал.

Складові:

  1. Сушені білі гриби — 40 г
  2. Картопля — 2 шт.
  3. Цибуля
  4. Морква
  5. Сіль і перець — за смаком

Ось як приготувати грибний суп:

    Читайте также — Постное меню от Дромова и Доманского: Рис с овощами по-тайски в ананасе

  1. На ніч потрібно замочити гриби у воді, зранку промити їх декілька разів, нарізати соломкою та додати у каструлю із водою (використовується 1 літр води), а далі варити їх 25-30 хвилин.
  2. Потім необхідно почистити картоплю і додати її до грибного бульйону.
  3. Наріжте цибулю, моркву натріть на крупній тертці та обсмажте на пательні.
  4. Додайте цибулю і моркву в каструлю та варіть їх протягом 5 хвилин. Сіль, перець або інші спеції додавайте за смаком.

2. Паштет із квасолі

Паштет із квасолі 

Дуже проста у приготуванні пісна закуска!

Про рецепт:

  1. Національна кухня: Європейська
  2. Тип страви: Закуски
  3. Вихід: 2-4 порції
  4. Підготовка: 10 хв
  5. Приготування: 25 хв
  6. Готується за: 35 хв
  7. Калорійність (на 100 грам): 206 ккал.

Складові:

  1. Квасоля — 150 г
  2. Цибуля — 1 шт.
  3. Кунжут — 50 г
  4. Часник — 3 зубчики
  5. Лаваш — 1 шт.
  6. Лимон — 1 шт.
  7. Оливкова олія — 80 мл
  8. Сіль — за смаком

Ось як приготувати паштет із квасолі:

  1. Квасолю промити і замочити на ніч у воді.
  2. Вранці воду злити та варити квасолю 1,5 години.
  3. Цибулю почистити, нарізати і підсмажити на оливковій олії.
  4. Потім слід змішати квасолю і цибулю і подрібнити їх у блендері.
  5. Окремо в блендері подрібнити кунжут і додати його в пюре, влити у суміш оливкову олію і збити до густої консистенції.
  6. Часник подрібнити, потовкти разом із лимоном і сіллю, отриманий сік додати до готового паштету.
  7. Намастіть лаваш цим паштетом, згорніть у рулет і прикрасьте зеленню.

3. Тефтелі

Тефтелі

Тефтелі з гречки та грибів — чудова альтернатива улюбленим м’ясним тефтелям.

Про рецепт:

  1. Національна кухня: Європейська
  2. Тип страви: Основна страва
  3. Вихід: 2-4 порції
  4. Підготовка: 10 хв
  5. Приготування: 35 хв
  6. Готується за: 45 хв
  7. Калорійність (на 100 грамів): 208.5 ккал.

Складові: 

  1. Гречана крупа — 1 склянка
  2. Печериці — 700 г
  3. Цибуля — 3 шт.
  4. Томатний соус — 5 ст. л.
  5. Панірувальні сухарі
  6. Зелень
  7. Сіль, перець — за смаком

Ось як приготувати тефтелі: 

    Читайте также — 8 правил выпечки домашней сдобы на Пасху

  1. Дрібно нашаткуйте гриби, цибулю і зелень, розігрійте пательню і обсмажуйте на ній цибулю протягом 5 хвилин, після чого додайте гриби та смажте ще 15 хвилин.
  2. Зваріть гречану кашу. Гриби і цибулю подрібніть у блендері, змішайте із кашею.
  3. Із отриманої суміші зробіть кульки, обваляйте їх в борошні та панірувальних сухарях та обсмажте.
  4. Покладіть готові тефтелі в каструлю та приготуйте підливу: 5 столових ложок соусу розведіть із водою, додайте сіль і перець за смаком. Налийте томатний соус в каструлю та тушкуйте 10 хвилин.

4. Салат із буряка з волоськими горіхами

Салат із буряка з волоськими горіхами 

Корисний, смачний, пісний — плюси цього салату можна перераховувати і перераховувати!

Про рецепт:

  1. Національна кухня: Російська
  2. Тип страви: Салати
  3. Вихід: 2-4 порції
  4. Підготовка: 10 хв
  5. Приготування: 35 хв
  6. Готується за: 45 хв
  7. Калорійність (на 100 грамів): 133.9 ккал.

Складові:

  1. Буряк — 6 шт.
  2. Часник — 2 шт.
  3. Зелена цибуля
  4. Оливкова олія — 1 ст. л.
  5. Свіжий коріандр — 1 ст. л.
  6. Винний оцет — 1,5 ч. л.
  7. Грецькі горіхи

Ось як приготувати салат із буряка та волоськими горіхами:

  1. Буряк та неочищений часник покласти в каструлю, залити водою, накрити кришкою і поставити в мікрохвильову піч на 7-9 хвилин.
  2. Потім буряк слід натерти, часник очистити і розім’яти.
  3. У миску до часнику додати масло, оцет, нарізаний коріандр і білу частину цибулі, перемішати.
  4. До натертого буряка додати приготовлену суміш, перемішати, посипати волоськими горіхами.

5. Салат зі смаженої моркви та апельсинами

Салат зі смаженої моркви та апельсинами 

Дуже корисний вітамінний салат приготування якого займає не більше 15 хвилин.

Про рецепт:

  1. Національна кухня: Російська
  2. Тип страви: Салати
  3. Вихід: 2-4 порції
  4. Підготовка: 10 хв
  5. Приготування: 35 хв
  6. Готується за: 45 хв
  7. Калорійність (на 100 грамів): 225 ккал.

Складові: 

  1. Морква — 500 г
  2. Апельсин — 200 г
  3. Оливкова олія — 30 мл
  4. Пудра цукрова — 20 г
  5. Кориця — 10 г
  6. Горіх мускатний — 3 г

Ось як приготувати салат зі смаженої моркви та апельсинами: 

    Читайте также — Великий пост: рецепт спринг-роллов с болгарским перцем и микрогрином

  1. Моркву наріжте соломкою та обсмажте на пательні.
  2. Очистіть апельсин і наріжте скибочками.
  3. Всі інгредієнти перемішайте, додайте корицю, мускатний горіх і цукрову пудру.

6. Пісні оладки

Пісні оладки 

Порадуй свою кохану людину надзвичайно смачними оладками на сніданок!

Про рецепт: 

  1. Національна кухня: Російська
  2. Тип страви: Десерт
  3. Вихід: 2-4 порції
  4. Підготовка: 10 хв
  5. Приготування: 35 хв
  6. Готується за: 45 хв
  7. Калорійність (на 100 грамів): 127.8 ккал.

Складові: 

  1. Борошно пшеничне — 20 г
  2. Дріжджі — 30 г
  3. Сіль, цукор — за смаком

Ось як приготувати пісні оладки: 

  1. Розвести дріжджі у теплій воді.
  2. Додати борошно, сіль, цукор, розмішати до однорідної суміші.
  3. На розігріту пательню ложкою викладати тісто.
  4. Обсмажити оладки до золотистої скоринки.

7. Дикий рис зі шпинатом

Дикий рис зі шпинатом

Рис і шпинат — чудові продукти, які корисні не тільки для фігури, але і для організму в цілому.

Про рецепт: 

  1. Національна кухня: Європейська
  2. Тип страви: Основна страва
  3. Вихід: 2-4 порції
  4. Підготовка: 5 хв
  5. Приготування: 20 хв
  6. Готується за: 25 хв
  7. Калорійність (на 100 грамів): 137.6 ккал.

Складові: 

  1. Дикий рис — 180 г
  2. Заморожений шпинат — 1 упаковка
  3. Волоські горіхи — 150 г
  4. Оливкова олія

Ось як приготувати дикий рис зі шпинатом: 

  1. Відварюйте рис протягом 40 хвилин.
  2. Потім обсмажте шпинат на оливковій олії та змішайте його з рисом і волоськими горіхами.
  3. Смажте до готовності ще 5 хвилин на маленькому вогні.

8. Кус-кус із фруктами

Кус-кус із фруктами

Прекрасний гарнір із мінімальним вмістом калорій.

Про рецепт:

  1. Національна кухня: Європейська
  2. Тип страви: Основна страва
  3. Вихід: 2-4 порції
  4. Підготовка: 5 хв
  5. Приготування: 20 хв
  6. Готується за: 25 хв
  7. Калорійність (на 100 грамів): 376 ккал.

Складові: 

  1. Кус-кус — 280 г
  2. Маргарин — 2 ст. л.
  3. Апельсиновий сік — 2 склянки
  4. Ківі — 1 шт.
  5. Червоний виноград — 1 стакан
  6. Терта шкірка апельсина — 1 ст. л.
  7. Сіль — за смаком

Ось як приготувати кус-кус із фруктами: 

    Читайте также — Закуска из свеклы с творогом

  1. Змішати в каструлі маргарин, шкірку апельсина, сіль і апельсиновий сік та довести суміш до кипіння.
  2. Додати кус-кус, накрити кришкою і дати настоятися ще 5 хвилин.
  3. Нарізати виноград і ківі, збити готовий кус-кус виделкою і додати фрукти.
  4. Можна прикрасити страву листям салату.

9. Бананові булочки

Бананові булочки 

Не потрібно боятися того, що ти погладшаєш. Піст — це найкраща дієта!
Про рецепт:

  1. Національна кухня: Європейська
  2. Тип страви: Випічка
  3. Вихід: 2-4 порції
  4. Підготовка: 10 хв
  5. Приготування: 1 година 50 хв
  6. Готується за: 2 години
  7. Калорійність (на 100 грамів): 326 ккал.

Складові: 

  1. Банани — 2 шт.
  2. Олія — 20 мл
  3. Борошно пшеничне — 15 г
  4. Пластівці вівсяні — 200 г
  5. Розпушувач — 10 г
  6. Вода — 30 мл
  7. Горіхи — 50 г

Ось як приготувати бананові булочки: 

  1. Банани розім’яти в пюре, додати масло і ретельно перемішати.
  2. Подрібнити горіхи, змішати борошно, розпушувач, горіхи і пластівці.
  3. До отриманої суміші додати бананове пюре, замісити тісто і зробити невеликі булочки.
  4. Розігріти духовку до 180 градусів, викласти булочки в деко і випікати 20-25 хвилин.

10. Рисові кульки з вишнею

Рисові кульки з вишнею 

Будь впевнена, що такого десерту твої гості ще ніколи не куштували!

Про рецепт: 

  1. Національна кухня: Європейська
  2. Тип страви: Десерт
  3. Вихід: 2-4 порції
  4. Підготовка: 10 хв
  5. Приготування: 35 хв
  6. Готується за: 40 хв
  7. Калорійність (на 100 грамів): 340 ккал.

Складові: 

  1. Рис — 200 г
  2. Вишня — 100 г
  3. Лимон — 50 г
  4. Сіль, цукор — за смаком

Ось як приготувати рисові кульки з вишнею: 

  1. Рис зваріть в 50 мл води.
  2. Додайте до нього 2 столові ложки цукру і 1 столову ложку лимонного соку та дайте охолонути.
  3. Зробіть із рису невеликі коржі, додайте в них по 2-3 вишні, а потім зробіть кульки.

Поділися в коментарях своїми улюбленими рецептами пісних страв. Ми впевнені, що у тебе є декілька фірмових рецептів смаколиків, якими ти підкорила не одне чоловіче серце!

СХОЖИЕ СТАТЬИ

Обсудить

Свежий взгляд