5 смачних рецептів із квашеною капустою

Квашена капуста – це одна з найпростіших страв. Крім того, на основі квашеної капусти можна зробити безліч смачного та цікавого: салати, перші й другі страви… Всі ці частування настільки вражають своєю різноманітністю, що хочеться готувати їх чи не щодня. Я зібрала для вас 5 смачних і нескладних рецептів із квашеною капустою.

1. Салат із квашеної капусти

Салат із квашеної капусти 

Це, мабуть, найпростіше, що можна зробити. Але, є один секрет для неймовірно смачного салату. Обов’язково подбайте, щоб у ньому були всі перераховані інгредієнти.

Складові:

  • 500 г квашеної капусти
  • 1/2 огірка
  • 2 моркви
  • кілька редисок
  • сік 1 лимона
  • кілька ягід ялівцю
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 3 ст. л. канолової олії
  • зелень петрушки та цибулі
  • сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Читайте также — 10 рецептів вишуканих страв з курячого філе

    Вимити та нарізати огірок на дуже тонкі скибочки.

  2. Вимити та нашаткувати редис.
  3. Очистити й натерти на тертці моркву.
  4. Ягоди ялівцю змішати з перцем, сіллю, лимонним соком та гірчицею. Додаємо олію та зелень.
  5. Додати в салат квашену капусту.
  6. Викласти в салатницю і прикрасити зеленню.

2. Квашена капуста з морепродуктами

Квашена капуста з морепродуктами

Якщо вам закортіло скуштувати щось неймовірно унікальне та оригінальне, то рецепт цього салату саме для вас. Я вдома часто готую корейку таким чином, так що можете сміливо обирати будь-який вид м’яса та готувати.

Складові:

  • 500 г замороженого міксу з морепродуктів
  • 500 г сирої квашеної капусти
  • 2 стейки лосося
  • 2 пікші
  • 2 тріски
  • кмин
  • карі

Спосіб приготування:

  1. Читайте также — 8 простих страв для вечора перед телевізором

    Розігріти духовку до 150 °C.

  2. Підсмажити рибу на одній сковороді, а в інший приготувати морепродукти.
  3. Рибу нарізати кубиками.
  4. Покласти в деко морепродукти, рибу, капусту, посипати каррі, чилі, кмином і запікати протягом 10 хв.

3. Квашена капуста по-східному

Квашена капуста по-східному 

Якщо ви любите східні прянощі та страви, то вам обов’язково сподобається цей рецепт. Всі інгредієнти ідеально поєднуються, що робить страву неймовірно смачною.

Складові:

  • 600 г квашеної капусти
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 50 г чорізо (можна замінити будь-якою копченою ковбасою)
  • 80 г сушених абрикосів (кураги)
  • 40 г цільного мигдалю
  • 1 щіпка кориці або кмину
  • листя м’яти
  • сік ½ лимона
  • сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Читайте также — 5 легких рецептів пирогів для тих, хто вчиться пекти

    Очистити й нарізати цибулю.

  2. Нарізати чоризо кубиками і злегка обсмажити. Додати цибулю, спеції і накрити кришкою.
  3. Як тільки цибуля стане м’якою, додати квашену капусту, абрикоси, мигдаль і лимонний сік.
  4. Готувати 10 хв.
  5. Посолити, поперчити та прикрасити м’ятою перед подачею на стіл.

4. Квашена капуста по-марсельськи

Квашена капуста по-марсельськи

Це ще один рецепт квашеної капусти з морепродуктами.

Складові:

  • 400 г стейка лосося
  • 400 г палтуса
  • 12 креветок
  • 1 кг квашеної капусти
  • 4 гвоздики
  • ½ ч. л. перцю горошком
  • 6 великих картоплин
  • 2/3 ст. білого вина
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст. л. кмину
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Читайте также — 5 чудових страв із картоплі для дітей

    Розтопити вершкове масло у великій сковороді. Злегка обсмажити капусту (5 хвилин, не більше). Додати креветки, гвоздику і перець. Вилити вино. Тушкувати на повільному вогні протягом 30 хвилин.

  2. Очистити та покласти картоплю у каструлю із холодною солоною водою. Довести до кипіння та варити 20 хвилин.
  3. Видалити шкіру з лосося і нарізати порціями.
  4. Нагріти масло на пательні та покласти на неї рибу. Готувати на середньому вогні протягом 5 хвилин, потім перевернути й готувати ще 5 хвилин.
  5. Викласти квашену капусту в порційні тарілки, зверху покласти креветки з рибою і картоплею. Посипати перцем і кмином.

5. Червона квашена капуста зі свининою

Червона квашена капуста зі свининою 

Звичайно ж, ми в основному квасимо білокачанну капусту і мало хто використовує червону. А саме ця капуста дуже смачна. Спробуйте та переконайтесь у цьому!

Складові:

  • 2 кг червонокачанної капусти
  • 1,5 кг картоплі
  • 200 г копченої свинини
  • 10 скибочок бекону
  • 6 сосисок
  • 100 г шинки
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 1 пляшка білого сухого вина
  • 250 мл курячого бульйону
  • 6 ягід ялівцю
  • 3 лаврові листки
  • 2 гвоздики
  • оливкова олія
  • сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Читайте также — 7 рецептів страв із буряка

    Подрібнити цибулю та обсмажити у великій пательні на оливковій олії.

  2. Нарізати капусту тонкими смужками і покласти у глибокий посуд.
  3. Залити капусту білим вином і курячим бульйоном. Посолити і поперчити. Додати свинину, лавровий лист, ягоди ялівцю і гвоздику. Накрити кришкою і варити на слабкому вогні протягом години.
  4. Тим часом, відварити картоплю в мундирі у великій каструлі в підсоленій воді (25 хвилин). Готову картоплю очистити.
  5. Через годину до свинини і капусти додати ковбасу та варити протягом 15 хвилин. Потім додати сосиски і готувати ще 15 хвилин.
  6. Викласти капусту на велику тарілку з ковбасою, сосисками, нарізаним м’ясом і очищеною картоплею.

Вам безсумнівно сподобаються ці чудові рецепти з квашеною капустою. Вони допоможуть вам зробити ваше меню більш різноманітним і багатим на різні смаки. Так що збережіть цю сторінку нашого сайту у закладках та повертайтеся до нас знову за новими ідеями для чудових страв. А що ви готуєте з квашеної капусти?