5 чудових страв із картоплі для дітей

Картопля – улюблена їжа в багатьох країнах світу. Існує безліч страв із цього чудового овоча! Але, гадаю, багато батьків стикалися з такою проблемою, як змусити дитину добре поїсти. Я для себе знайшла вихід – готувати звичайні страви незвичайним способом. Спробуй приготувати картоплю по одному з цих рецептів, щоб внести різноманітність в дитяче меню та здивуй малечу своєю оригінальністю.

1. Картопля варена фарширована

Я досить часто придумую для дітей страви зі звичних продуктів для того, щоб зацікавити їх з’їсти всю порцію. Гадаю, що мами мене зрозуміють. Почастуй малечу цією картоплею, і порожня тарілка гарантована.

Склад:

  • 10 картоплин середнього розміру
  • 2 яйця
  • 100 г копченого м’яса
  • 30 г смальцю
  • 50 г тертого сиру
  • молоко
  • сіль

Приготування:

  1. Читайте также — 7 рецептів страв із буряка

    Картоплю потрібно відварити у мундирі, очистити і вийняти середину гострою чайною ложкою. Цю частину картоплі пропусти через м’ясорубку і змішай із невеликою кількістю молока.

  2. Відварюємо 2 яйця вкруту, нарізаємо дрібними кубиками і перемішуємо з меленим м’ясом і столовою ложкою тертого сиру. Цю суміш змішай із картопляним фаршем і наповни цілі картоплини.
  3. Потім виклади картоплю у змащений смальцем посуд, посип тертим сиром і відправ на 8-10 хвилин у добре розігріту духовку.
  4. Подавай страву на стіл гарячою із будь-якими солоними, маринованими, консервованими овочами.

2. Картопляне суфле

Діти люблять усе незвичайне. А в цьому випадку навіть дорослим буде цікаво спробувати це частування. Найголовнішим є те, що продукти для нього потрібні найпростіші.

Склад:

  • 800 г картоплі
  • 4 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г вершків
  • петрушка
  • сіль

Приготування:

  1. Читайте также — 5 легких рецептів пирогів для тих, хто вчиться пекти

    Очищену картоплю відварити в солоній воді.

  2. Потім картоплю потрібно пропусти через м’ясорубку, змішати її з яєчними жовтками, вершками та піною збитих білків.
  3. Цю масу викладаємо в змащену вершковим маслом форму для пудингу та відправляємо її в киплячу воду на 35-40 хвилин.
  4. Готове суфле перекладаємо на тарілку та поливаємо розтопленим вершковим маслом.
  5. Подаємо страву на стіл гарячою.

3. Картопляні кульки з начинкою

Це оригінальний рецепт, який поєднує у собі другу страву і закуску. Приготуй побільше цих кульок, постав на стіл та не зволікай – ти можеш залишитися без обіду.

Склад:

  • 800 г картоплі
  • 250-300 г свинини
  • 200 г сметани
  • 300 г борошна
  • 1 яйце
  • сіль

Приготування:

  1. Читайте также — 8 простих страв для вечора перед телевізором

    Картоплю почисть й відвари в солоній воді, пропусти її через м’ясорубку, додай борошно, яйце і виміси з цього тісто. Розгортай його на дошці в пласт товщиною 1 см, а потім наріж квадратами 3 х 3 см.

  2. Тушковане м’ясо теж пропусти через м’ясорубку, а його сік перемішай зі сметаною.
  3. Мелене м’ясо виклади на квадратики й сформуй з них кульки.
  4. Вари кульки в солоній воді, а потім вийми шумівкою і залий соком тушкованого м’яса зі сметаною.
  5. Подавай страву на стіл гарячою.

4. Картопляні «Черепашки»

Якій дитині не буде цікаво спробувати «черепашки»? Спробувавши їх хоча б один раз, діти будуть вимагати готувати їх постійно! А начинку ти можеш обрати будь-яку: мелене, смажене або варене м’ясо, шкварки або гриби – все те, що полюбляє твоя малеча.

Склад:

  • 1 кг картоплі
  • 2 яйця
  • 60 г смальцю
  • борошно (стільки, щоб вийшло тісто середньої консистенції)
  • 50 г панірувальних сухарів
  • сіль

Приготування:

  1. Читайте также — 10 рецептів вишуканих страв з курячого філе

    Відварену в солоній воді картоплю пропусти через м’ясорубку, змішай із яйцями, 20 г смальцю, борошном та сіллю.

  2. Потім на посипаній борошном дошці розкатай тісто в тонкий пласт, додай начинку та зроби рулет.
  3. Цей рулет поклади на полотняну серветку по діагоналі, зв’яжи два протилежних кінці, опусти в киплячу воду і вари 20 хвилин.
  4. Потім дістань рулет разом з серветкою, воду зціди, поклади на дошку і наріж шматками.
  5. У смальці, що залишився підсмаж панірувальні сухарі й посип ними зверху кожну порцію.

5. Картопляні котлети з печінкою

Дуже часто діти відмовляються від такого продукту, як печінка. Але ми, дорослі, знаємо, що вона є корисною, оскільки містить велику кількість вітамінів. Спробуй змішати її із картоплею і посмажити котлетки. Від такої смакоти дітлахам важко буде відмовитися.

Склад:

  • 250 г картоплі
  • 50 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 ст. л. дрібно нарізаної ріпчастої цибулі
  • 1 ст. л. петрушки
  • мелений чорний перець
  • 100 г печінки
  • 250 г рослинної олії
  • сіль

Приготування:

  1. Читайте также — 4 продукти з козячого молока своїми руками

    Очищену картоплю натри на дрібній тертці, додай цибулю і зелень петрушки, яйця, сіль та перець. Потім додай борошно і мелену печінку.

  2. Якщо суміш рідка, додай ще трохи борошна.
  3. Жир добре розігрій на пательні і столовою ложкою викладай картопляно-печінковий фарш у формі котлет.
  4. Обсмажуй їх з обох боків на помірному вогні до рум’яного кольору.
  5. Подавай на стіл з солоними, маринованими, консервованими овочами.

Батькам часто доводиться придумувати всілякі хитрощі, щоб діти добре поїли. Наші рецепти полегшать їм це завдання і принесуть радість дітям. А що ти готуєш дітлахам, щоб викликати у них апетит?