4 продукти з козячого молока своїми руками

Якщо Ви віддаєте перевагу здоровій їжі, то, напевно, дотримуєтесь того, щоб у вашій родині харчувалися корисними продуктами. Одним із таких продуктів можна назвати козяче молоко. З давніх-давен відомо, що козяче молоко дуже корисне для організму людини. У даній статті я пропоную ознайомитись із 4-ма рецептами, які можна приготувати з козячого молока. Готувати ми будемо сир, кефір, йогурт, згущене молоко і масло. Заздалегідь рекомендую взяти блокнот і ручку для того, щоб записати необхідні інгредієнти та спосіб приготування рецепту, що Вам сподобався.

1. Рецепт приготування масла

Рецепт приготування масла


Приготування масла з козячого молока буде нескладним та швидким.

Інгредієнти для приготування масла: 

  1. Козяче молоко;
  2. Шафран;
  3. Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Читайте также — 10 рецептів вишуканих страв з курячого філе

    Щоб приготувати масло з козячого молока потрібно взяти молоко, яке щойно надоїли.

  2. Отримане після доїння молоко слід прокип’ятити, потім його переливають у невисокий посуд і виставляють в холодне місце. У цьому холоді молоко має простояти протягом 48 годин.
  3. По закінченню призначеного часу з молока слід зняти вершки, що піднялися. Саме з них ми й будемо збивати масло.
  4. Зібрані вершки потрібно трохи посолити, а для більш жовтого кольору, слід додати шафран. Збивати вершки можна за допомогою міксера, олійниці або ж вручну.
  5. Як тільки масло повністю відокремиться, зливаємо сироватку, а саме масло добре промиваємо. Потім його можна куштувати. Смачного!

2. Рецепт приготування згущеного молока

Рецепт приготування згущеного молока 

В домашніх умовах із козячого молока можна легко приготувати також смачне і корисне згущене молоко.

Інгредієнти для приготування згущеного молока: 

  1. Парне козяче молоко — 1 літр;
  2. Цукровий пісок — 2 склянки;
  3. Питна сода — на кінчику ножа.

Спосіб приготування:

  1. Читайте также — 8 простых и вкусных блюд из грибов

    Для приготування згущеного молока необхідне козяче молоко, яке обов’язково повинно бути парним. Щоб молоко не згорнулося, в нього необхідно додати трохи питної соди.

  2. Варити молоко потрібно разом із цукровим піском до того моменту, поки воно не набуде золотистого кольору.
  3. Готове згущене молоко необхідно вилити у півлітрові банки та стерилізувати під залізними кришками.
  4. Закриті банки можна зберігати в погребі.

3. Рецепт приготування домашнього сиру

Рецепт приготування домашнього сиру

Сир із козячого молока можна легко та швидко приготувати в домашніх умовах. Крім того, цей продукт стане джерелом кальцію, якого часто не вистачає в організмі багатьох людей.

Інгредієнти для приготування сиру : 

  1. Козяче молоко — кисле.

Спосіб приготування: 

  1. Читайте также — 15 продуктов для повышения детского иммунитета

    Для приготування сиру нам необхідно взяти кисле козяче молоко.

  2. Щоб свіже молоко скисло, його потрібно поставити в тепле місце. Як тільки молоко стане кислим, ми можемо починати готувати сир.
  3. Беремо кілька шарів марлі, в яку слід вилити кисле молоко. Потім марлеві кінці необхідно зав’язати на вузол і підвісити для того, щоб сироватка могла стекти.
  4. Стікає сироватка протягом одного дня. Як тільки вона повністю стече, марлю можна розмотувати й сир готовий. Смачного!

4. Рецепт приготування кефіру та йогурту

Рецепт приготування кефіру та йогурту

Для того, щоб приготувати кефір та йогурт із козячого молока не потрібно бути гуру кулінарії. А сам процес приготування займає небагато часу і сил.

Інгредієнти для приготування кефіру і йогурту: 

  1. Козяче молоко — 0,5 літра;
  2. Закваска кефіру або йогурту — 2 столові ложки.

Спосіб приготування: 

  1. Читайте также — 5 самых полезных каш для организма человека

    Для приготування кефіру і йогурту перш за все потрібно взяти закваску. Козяче молоко варто прокип’ятити, а потім залишити його на кухні при кімнатній температурі.

  2. Щойно молоко охолоне кладемо в нього закваску. Якщо Ви покладете закваску кефіру, то на наступний день отримаєте кефір, якщо закваску йогурту — йогурт вже завтра буде готовий.
  3. Для того, щоб йогурт набув ніжно рожевий відтінку, під час закваски можна додати шматочок буряка. Для більш відчутного смаку до йогурту можна додати різні фрукти, джем, сироп та сік із ягід.

Маю надію, що рецепти приготування йогурту, кефіру, згущеного молока та масла з козячого молока допоможуть зміцнити здоров’я, а також прийдуть до смаку Вашій родині. На нашому сайті Ви також зможете знайти схожий рецепт — Приготування сиру з козячого молока.

Якщо Ви маєте власні рецепти страв із козячого молока, то надсилайте їх до редакції сайту, будемо раді опублікувати.

СХОЖИЕ СТАТЬИ

Обсудить

Свежий взгляд