8 надзвичайно простих десертів до чаю

Приготувати смачне печиво, пиріг або рулет до чаю досить нескладно. Просто потрібно запастися деякими інгредієнтами, кількома рецептами та терпінням.

8 надзвичайно простих десертів до чаю

Я зібрала для вас 8 нескладних рецептів простих десертів до чаю, якими ви можете порадувати свою сім’ю. Адже нічого кращого, ніж домашня випічка ще не вигадали.

1. Рулет з повидлом

Нескладний у приготуванні, м’який та ароматний рулетик – моя гастрономічна мрія. А як його полюбляють діти! Навіть дорослих від нього за вуха не відтягнеш :) Переконайтеся у цьому самі!

Складові:

  • 6 яєць
  • 140 г цукрової пудри
  • 100 г вершкового масла
  • 250 г борошна
  • 300 г будь-якого фруктового повидла
  • ванільний цукор

Приготування:

  1. Читайте также — 5 легких рецептів пирогів для тих, хто вчиться пекти

    Яйця із цукром вимішуйте на слабкому вогні до утворення піноподібної маси. Потім зніміть із вогню та, продовжуючи вимішувати, охолодіть до кімнатної температури.

  2. В охолоджену суміш обережно додайте борошно і вершкове масло.
  3. Цю суміш випікайте тонким шаром в духовці при середній температурі.
  4. Потім намастіть повидлом або кремом та зробіть рулет.
  5. Зверху посипте ванільним цукром.

Рулет з повидлом

2. Пиріг із листкового тіста з яблуками

Цей чудовий пиріг дуже піднімає настрій. Особливо, якщо ви знайдете для його приготування домашні яблука. Спробувавши цей пиріг вперше я ніби повернулася у дитинство.

Складові: 

  • 300 г борошна
  • 1 яйце
  • 100 + 50 г вершкового масла
  • дрібка солі

Начинка: 

  • 1 кг яблук (можна трохи більше)
  • 100 г цукру
  • 50 г меленого ядра волоського горіха
  • 50 г панірувальних сухарів
  • мелена кориця
  • ванільний цукор для посипання
  • 1 яйце для змащування

Приготування: 

  1. Читайте также — 5 чудових страв із картоплі для дітей

    Замісіть тісто з борошна, солі, яйця і 100 г вершкового масла.

  2. Розкачайте його в дуже тонкий пласт (як папір) і відставте на деякий час для підсушування.
  3. Потім посипте його дрібними панірувальними сухарями й полийте 50 грамами топленого масла.
  4. Яблука почистьте від шкірки, видаліть серцевину, наріжте тонкими скибочками й викладіть рівним шаром на тісто.
  5. Зверху посипте меленим горіхом або мигдалем і сумішшю цукрової пудри з корицею.
  6. Потім загорніть краї наверх (за формою деко) та зліпіть докупи, щоб не розпадалося.
  7. Тісто покладіть на деко, змастіть топленим вершковим маслом, яйцем і випікайте в гарячій духовці до золотистого кольору.
  8. Готовий пиріг посипте ванільним цукром.

Пиріг із листкового тіста з яблуками

3. Рулет із листкового тіста з капустою

Бувають моменти, коли до чаю солодкого не хочеться. Якщо ви також не бажаєте солоденького зараз, то спробуйте приготувати рулет із капустою.

Складові: 

  • 300 г борошна
  • 1 яйце
  • 100 г смальцю
  • сіль

Для начинки: 

  • 1200 г капусти
  • трохи цукру
  • цибуля
  • мелений чорний перець
  • мука
  • смалець
  • сіль

Приготування:

  1. Читайте также — 8 простих страв для вечора перед телевізором

    Замісіть тісто з борошна, солі, яйця і 100 г вершкового масла.

  2. Розкачайте його в дуже тонкий пласт (як папір) і відставте на деякий час для підсушування.
  3. Капусту почистьте від верхніх листків, виріжте качан, тонко наріжте, посоліть і відставте на 30 хвилин, після чого добре відіжміть її.
  4. У каструлі розтопіть одну столову ложку смальцю, додайте одну столову ложку цукру і кип’ятіть протягом 1 хвилини. Коли цукор стане коричневим, додайте ще смалець, дрібно нарізану цибулю, капусту та смажте, часто помішуючи. В кінці готування поперчіть.
  5. Підсохлий пласт тіста полийте топленим смальцем, викладіть на нього приготовану начинку і скатайте в рулет.
  6. Викладіть в змащене смальцем деко, змастіть поверхню яйцем і випікайте в гарячій духовці до утворення рум’яної скоринки.

Рулет із листкового тіста з капустою

4. Кульки до чаю

Якщо ви вирішили порадувати дітлахів, то сміливо готуйте десерт за цим рецептом.

Складові: 

  • 90 г меду
  • 60 г ядра лісового горіха
  • сік половини апельсина
  • терта лимонна цедра
  • 50 г коньяку
  • 10 г кориці
  • 50 г шоколаду

Приготування: 

  1. Мелені горіхи змішайте з медом, лимонною цедрою, апельсиновим соком, корицею, коньяком і варіть 20-25 хвилин до утворення густої маси.
  2. Потім із цієї суміші зробіть невеликі кульки, обкатайте їх у розтопленому шоколаді й висушіть у теплій духовці.

Кульки до чаю

5. Шоколадний пиріг

Цей пиріг дуже сподобається дітям. Дозвольте їм допомогти вам додавати й змішувати інгредієнти, тоді їм буде дуже приємно куштувати пиріг власного приготування!

Складові: 

  • 250 г борошна
  • 150 г цукру
  • 7 ст. л. какао «Несквік»
  • 1 пакетик розпушувача
  • 100 г тертого шоколаду
  • 250 мл молока
  • 90 мл рослинної олії
  • 1 яйце
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • терта цедра 1 апельсина

Для глазурі: 

  • 2 яєчних білків
  • 120 г цукрової пудри
  • 4 ст. л. лимонного соку

Приготування:

  1. Змішайте борошно, розпушувач, шоколад і «Несквік». Збийте в піну яйця і цукор. Додайте масло, молоко, ваніль, цедру апельсина і добре все перемішайте.
  2. Змастіть форму для випічки маслом і посипте борошном. Викладіть у неї тісто.
  3. Випікайте при температурі 175 ° С протягом 40 хвилин.

Глазур:

  1. Збийте білки в піну, поступово додайте цукор і лимонний сік та продовжуйте збивати до бажаної консистенції.
  2. Залийте готовий пиріг глазур’ю, дайте йому охолонути та подавайте на стіл.

Шоколадний пиріг

6. Вівсяне печиво

Печиво – це теж чудовий десерт! Тому сміливо готуйте його для приємного вечора. У його складі є багато інгредієнтів, які мають такий собі зігріваючий ефект.

Складові: 

  • ¼ ст. вершкового масла, розм’якшеного
  • ½ ст. коричневого цукру
  • 1/3 ст. цукрового піску
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • ½ ч. л. харчової соди
  • 1/8 ч. л. солі
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. ванілі
  • ¾ ст. борошна
  • ¾ ст. вівсянки, типу «Геркулес»
  • ¼ ст. насіння льону
  • ¼ ст. паростків пшениці
  • 50 г темного шоколаду, дрібно нарізаного
  • ¼ ст. сушеної журавлини
  • ¼ ст. подрібнених волоських горіхів, підсмажених

Приготування: 

  1. Читайте также — 10 рецептів вишуканих страв з курячого філе

    Розігрійте духовку до 180 °C. У великій мисці електричним міксером на середній швидкості збивайте масло протягом 30 секунд.

  2. Додайте коричневий цукор, цукор-пісок, корицю, соду і сіль. Збивайте все до однорідної маси.
  3. Вбийте у суміш яйця і додайте туди ж ваніль, а потім борошно. Після чого додаємо вівсянку, насіння льону, зародки пшениці, шоколад, журавлину і волоські горіхи (тісто буде трохи розсипчастим).
  4. Викладайте тісто десертною ложкою у деко.
  5. Випікайте печиво від 9 до 11 хвилин, поки воно не підрум’яниться. Дайте печиву охолонути, а потім викладіть його на тарілку.
  6. Подавайте до чаю або кави.

Вівсяне печиво

7. Грушева шарлотка

Красива назва і красивий десерт. Це чудова можливість використати у шарлотці саме груші.

Складові: 

  • 500 г вершкового сиру
  • цукрова пудра
  • 1 банка груш у власному сиропі
  • 1 пачка печива «Бамбук» або схожого

Приготування: 

  1. Підсолодіть вершковий сир за смаком.Злийте груші й відставте сік в сторону.
  2. Розріжте груші на шматочки. Занурте печиво в сироп, а потім поставте його вертикально по всьому краю і дну форми для шарлотки. Змішайте груші й сир.
  3. Викладіть перший шар цієї маси в форму, а зверху покладіть печиво, просочене сиропом і повторюйте дану комбінацію до самого верху форми.
  4. Щільно закрийте форму кришкою та поставте в холодильник мінімум на 2 години. Після чого вийміть шарлотку з форми, викладіть на велику тарілку та прикрасьте шоколадною стружкою.

Грушева шарлотка

8. Печиво геркулес

Такого ви напевно ніколи не куштували. Ділюся з вами цим унікальним рецептом печива.

Складові: 

  • 50 г кукурудзяного сиропу 
  • 150 г вершкового масла
  • 1/2 ст. (100 г) цукрової пудри
  • 75 г каші геркулес
  • 50 г кокосової стружки
  • 1 ст. (110 г) звичайного борошна
  • 2 чайні ложки харчової соди

Приготування: 

  1. Розігрійте духовку до 170 °C. Розтопіть сироп, масло та цукор в каструлі на повільному вогні.
  2. Потім зніміть каструлю з плити й додайте до суміші вівсянку, кокосову стружку та борошно.
  3. Розчиніть соду в 1 ст. л. гарячої води й додайте в тісто, добре все перемішайте. Почекайте кілька хвилин поки тісто охолоне.
  4. Далі розділіть його на 30 частин, зробіть із нього кульки та викладіть на змащене маслом деко.
  5. Випікайте печиво в духовці протягом 20 хвилин поки не підрум’яниться.

Печиво геркулес

Ці нескладні рецепти десертів допоможуть вам організувати чудове вечірнє чаювання. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні багато часу, то приготуйте кілька варіантів для різноманітності. З якого рецепту ви розпочнете?